Är Py Bäckman Sjuk

Sprid kärleken
Är Py Bäckman Sjuk
Är Py Bäckman Sjuk

Är Py Bäckman Sjuk – Hon blev nyligen invald i Swedish Music Hall of Fame och i den här intervjun med Anders S. Nilsson beskriver hon vad som hände när hon upptäckte två välkända syskon, och hur upplevelsen påverkade hennes egen musik. Hon föddes på ett slott och växte upp på en gård. Rocklegenden Py Bäckman är ansvarig för att få ut fullsatta dansgolv och fulla kyrkos till gatorna.

Från sin utsiktsplats vid invigningen av Sofiakatedralen tittar de unga herrarna mot himlen. Hans blick lägger sig på kvinnan som precis kommit in i kapellet genom kyroportarna. Hon är en medelålders kvinna med långt hår och markerade glasögon. Att läsa hans tankar är enkelt: “Jas… är det den Py Bäckman.

Namnet påminner om en energisk rocksång. Typisk Raj Montana: rufsigt hår och en morrande nos. Många blir förvånade när de får veta att Py Bäckman faktiskt är 61 år, men att hennes karriär går bättre än någonsin tidigare. Den nya låten har klättrat till toppen av Sveriges listor i sommar. Hon är för närvarande aktiv som kompositör, författare och Bingolotto-värd.

I år har hon även gjort 75 konserter på en spretig turné över kyrkorna. Sofia Kyrka på Södermalm i Stockholm var en av dem. Det var förvånansvärt mycket folk på konserten, speciellt med tanke på hur stor den var. Py varnar dock för att kyrkor på landsbygden kan bli ganska trånga.

Det helande budskapet låter sött när hon talar. Det är sant att Py föddes i Stockholms huvudstad. När Ingegärds mamma blev gravid bodde hon hos sin arbetsgivare på Karlbergs slott. Vid tidpunkten för utblåsningen var BB helt packad.

Som ett resultat kom den barnskapande fen till ditt hus, och jag födde barn i slottet. I samma flygplan som prins Carl Michael Bellman och prinsessan Ulrika Eleonora. På grund av detta kom jag att tänka på ulrika som mjuk.Den nyblivna mamman lade sin son i en slapp korg. Efteråt återvände hon hem till sina föräldrar i Iggesund. Där kunde Lilla Py växa upp med sin mamma, farmor och farfar.

Hela kyrkokören var fylld av monster. Det var hon som lärde ut treåriga Py-psalmer och lät henne sjunga i Nianfors kyrka helt själv. Jag var så liten att predikanten var tvungen att lyfta upp mig på profetiastaven så att jag kunde läsa den rätt.

Hennes vackra sopranröst hördes för första gången i radioprogrammet Snurran några år senare, och då bjöds 9-åriga Py in att medverka i Stora Famnen med Lennart Hyland. Medan mormor satt i kulisserna och väntade sydde hon ett stycke av Lärkan.

Mödrar var också de som insisterade på att Py skulle gå i söndagsskolan. Det var därför Py var så stenhård att gå på matiné på söndagseftermiddagarna.Vid tretiden följde hon med Errol Flynn och John Derek i ett svagt upplyst Folkets Hus för att drömma.

Skarp och levande i färgen. Så här stavade Py sin karriär inom rocken. Nu reser hon landet runt och målar kyrkorna i en annan färg. Efter att ha sett filmen kände jag mig nästan deprimerad när jag kom in i den verkliga kontexten av vardagsbruk. Den andra världen, i alla dessa fantastiska filmer, var så lockande! Min mormor trodde att jag blev känslomässigt olämplig efter de där matinéerna, så hon förbjöd mig att gå på dem.

Men Py hade redan kommit en bra bit bort. Hon lämnade bohagsbranschen i tjugoårsåldern och flyttade till Stockholm för att ägna sig åt stadens teater, opera och annan scenkonst. Hon träffade en person som spelade i ett band och lärde sig att hänga med i sina träningsrutiner.

Är Py Bäckman Sjuk

Jag hörde dem spela ett dåligt ackord och rättade till dem. Jag hjälpte till med att sätta upp barriärer på den tiden. I slutet av dagen trodde de att jag kunde ha varit en del av bandet om jag hade velat. Detta var det första steget i en lång och fruktbar musikalisk karriär. Under hela 1970-talet var Py medlem i ett antal olika rockband innan han bildade det legendariska Raj Montana Band med sin vän och affärspartner, Dan Hylander.

Det var ett mycket ansträngande år. När vi inte var ute och utforskade stigarna gjorde vi några plättar. De vann flera utmärkelser inklusive “bästa artist”, “bästa låtskrivande” och “bästa band”. Men trots skenet finns det en mörk sida av berömmelsen.

Det går inte att undvika att gå upp oavsett hur trött du är. Populära konserter på trendiga klubbar. Allmänheten är vanligtvis omedveten, sitter och buar vid varje tur. En snabb musik med hög volym är vad de är ute efter. Vi var maktlösa att stoppa strömmen av tårar och sårande ord. Det var kul ibland, men det kändes ofta som ett hamsterhjul.

Så, för att återuppta sin rockkarriär…och bli en monstervariant av Rolling Stones? I själva verket kan det slå dig som otroligt komiskt. Jag har fått nog av hela ja, rock ‘n’ roll-grejen. Klart är gjort, och jag saknar ingenting.Hon hade också upptäckt fördelarna med att skriva musik och texter för andra artister.

Därför var det inte så konstigt när utgivaren av “Psalmer i det nya millenniet”, Svenska Kyrkan och Verbums förlag, kontaktade henne och efterfrågade nya psalmer.Det var redan då bestämt att Stad i ljus skulle ingå i samlingen.

Låten nämner inget om Gud eller Jesus, trots att den är skriven i en psalmstil från början. Företaget hette “Credo – lura” då. Det är som ett barn som säger till oss att vi måste träffas igen. Nu har Py ett nytt uppdrag: komponera en semesterlåt. Jag har gett det ett försök, men hittills har jag inte varit helt nöjd med resultatet.

Jag ska fortsätta jobba på melodin. Det finns egentligen inget mer utmanande än att skriva, speciellt om man jämför med de stora klassikerna som “Stilla natt”. Det kommer att dröja minst ett sekel innan min psalm är lika älskad. Ändå vet jag att jag en dag kommer att bli mycket framgångsrik.

Är Py Bäckman Sjuk
Är Py Bäckman Sjuk

Leave a Comment

error: Innehållet är skyddat !!
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock