Lina Axelsson Kihlblom Ung

Sprid kärleken
Lina Axelsson Kihlblom Ung
Lina Axelsson Kihlblom Ung

Lina Axelsson Kihlblom Ung – Jag har vetat att jag är en tjej sedan dag ett i mitt sinne. Insikten om att jag inte hade en kvinnlig kropp kom som en chock för mig. Hon tog beslutet att sätta stopp för det hon hållit på med när hon stod framför spegeln i okularet. Detta måste vara det mest välkända faktumet om henne.

Samma år förbinder hon sig att inleda sitt allra första romantiska förhållande, med en man som har exakt samma gröna nyans som hon och som hon så småningom flyttar in med i Tyskland.Tanken att någon annan kanske vill röra vid ngon del av min kropp var otänkbar för mig i tidigare tid. Å andra sidan var jag aldrig på humör att fylla honom i allt jag hade hållit på med. För att uttrycka det enkelt, jag var nervös för att han inte skulle tänka på mig vid just det tillfället.

Lina slumrar just nu i sin soffa med en kopp kaffe vid sin sida. Hon har besökt sina föräldrar i deras hem i Gisslarbo, en stad utanför Köping, staden där hon växte upp. Lina skriker, “Här är allt, från mjölk till getungar!” Detta är lugnet före stormen.

Kom igen, kommer du att gilla mig nu när jag vet att hon kommer att vara i Skavlan de närmaste dagarna för en intervju för sin bok? Jag är nyfiken på om hon vet något om den förestående media virvelvind. Åh, jag är bara en grinig gammal förortsmamma för några små barn som nu är 45 och blivit bortskämda.

Mitt hem ligger i en förort. Men min underordnade avslöjade för mig att han misstänkte att jag var avsedd att bli någon sorts nationell prostituerad. Trots att jag verkligen vill hoppas så kan jag inte. Själv skulle jag gärna ha ett samtal om utbildning och skolor.

För närvarande är Lina rektor för en grundskola i Haninge kommun, som ligger strax utanför Stockholm. Hennes största genombrott inom utbildningsområdet kom när hon jobbade som ny administratör på Ronnaskolan i Södertälje. På bara några korta år kunde hon öka andelen elever som gått minst ett år på gymnasiet från 52 procent till 76 procent. Du kan hitta allt du behöver veta om Rektorerna för UR i docs.

Eftersom hon hade förmågan att drömma sig in i framtiden och tänka strategiskt kunde hon förvandla sig. Nu en kvinna, mamma, professor och köksmästare, var hon en gång ett dyslektiskt barn från en ointelligent familj. Det är verkligen en lång resa. Av denna anledning är tron ​​på din egen vision avgörande.

Lina, en person från 1970-talet som var okunnig om att transsexualitet i sig var ett stigma, trodde felaktigt att hon var den enda transpersonen i världen. Det var omöjligt att undvika svärmens närhet. Att leva i en kropp som inte är din egen tvingar dig att skapa en gräns mellan dig själv och kroppen, och det är ohederligt att vara en dörrmatta för andra människors behov.

Lina Axelsson Kihlblom Ung

Tänk dig för ett ögonblick att du var tvungen att duscha i ett dåligt omklädningsrum i hela två år. När jag stod där i min speedobaddräkt kunde jag inte låta bli att önska att jag hade på mig en baddräkt täckt av stora taggiga saker. Senare tystar hon, tar upp en röd tomat från en glasburk som sitter på det vita bordet, tittar på mig och säger att hon fortfarande önskar att hon kunde leva utan sin dyslexi mer än sina trosor, och att hennes exponering för flera världar har gjort hennes mer accepterande av andras perspektiv.

Jag var tvungen att tänka mycket på detta. Jag har skaffat mig förmågan att bedöma min omgivning för att avgöra hur sanningsenlig jag kan vara i ett visst sammanhang. I vissa klasser lät jag mig jagas av tjejerna, men i andra kunde jag spela volleyboll med killarna.

Hennes nuvarande drivkraft kommer från en önskan att tillhandahålla en miljö där unga män i alla åldrar kan känna sig accepterade och trygga. Hon är en hängiven medlem i välgörenhetsorganisationen Mind, som tillhandahåller krisjourer för unga människor som kämpar med självmordstankar. Vidare arbetar hon i sin roll som rektor aktivt mot segregerade klassrum. Hon menar att ju mer uppdelat ett samhälle blir, desto mer begränsade blir normerna.

Svenska folket introducerades först för Lina Axelsson Kihlblom genom en SVT-filmserie med titeln “Rektorerna”, som sedan följdes av “Rektorn”. Även om många av hennes elever i Södertälje hade hört rykten om Ronnaskolan kunde hon ändå förbättra deras prestationer.

Där beskriver hon sin förvandling från en anpassningsbar och excentrisk tyrann till en framtidsfokuserad och hårt arbetande karriärkvinna.Jag hoppas kunna visa att bortom det till synes enkla exteriören av detta totemiska föremål ligger ett rikt och nyanserat lager av komplexitet. att varje individ är speciell och att vi alla har potential att uppnå storhet. Det var när Lina bara var fem som hon fick tanken: “Jag föddes i ett pojkeskelett, och det är fel.”

Jag tänkte aldrig så mycket på frågan om mitt kön eftersom jag alltid har vetat innerst inne att jag är en tjej. Min familj har alltid varit väldigt fantasifull och självreflekterande, därför har ingen någonsin bett dem berätta något om sig själva. Men jag insåg snabbt att det var olämpligt att diskutera hur jag mådde. Alternativt följde år av anpassning till nya omständigheter.

I boken beskriver Lina hur hennes kropp, som hade en maskulinkvalitet, orsakade henne mycket ångest. Lina var nybörjare sommelier och försökte hålla sin synd för stil så nära slickbar som möjligt. Han umgås ofta med andra kvinnor. Jag är säker på att många människor tolkade mig som sexuellt icke-konform, och att insikten gav mig stor glädje. Det verkade som om jag var på väg åt rätt håll.

Lina Axelsson Kihlblom Ung
Lina Axelsson Kihlblom

Leave a Comment

error: Innehållet är skyddat !!
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock