Romina Pourmokhtari Föräldrar

Sprid kärleken
Romina Pourmokhtari Föräldrar
Romina Pourmokhtari Föräldrar

Romina Pourmokhtari Föräldrar – Sveriges nya klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari är också landets yngsta minister någonsin. Vill du lära dig mer om Rominas bakgrund, inklusive hennes familj, pojkvän och skolgång? Det hela är sammanställt på Nyheter24. Romina Pourmokhtari är en 26-årig kvinna som föddes den 12 november 1995.

Pourmokhtari gick på Uppsala universitet för sin grundexamen i statsvetenskap efter uppväxten i Sundbybergsorten r. Hur var uppväxten för Romina Pourmokthari? Romina Pourmokthari hade en “väldigt fantastisk” uppväxt, sa hon till Aftonbladet, eftersom hennes två arbetande föräldrar tog hand om hennes akademiska behov och skjutsade henne till och från träningspass.

Medan Pourmokthari fortfarande gick i grundskolan flyttade hans familj från utkanten till staden. Mina föräldrar gav till slut upp efter det andra inbrottet och tjänade in 28 års väntetid på en undermålig hyresfastighet inom tullen. Romina Pourmokthari, som talade i en intervju, påpekade: “Det är ungefär som Oskar Linnros sjunger, att man inte blir som de från stan”, med hänvisning till sina erfarenheter av att umgås med unga människor som inte växt upp i förorten.

Skillnader i perspektiv, verklighetskänsla och värderingar är verkliga. Romina Pourmokhtaris intresse för politik kan spåras tillbaka till hennes far, som flydde från Iran för Sverige som politisk exil. Han har alltid kunnat sitta och chatta med mig hela dagen. Hela min uppväxt utmärkte sig av debatterna med min pappa, som jag praktiskt taget aldrig håller med men avgudar väldigt mycket, har hon sagt till den liberala nyhetstidningen Nu.

När Romina Pourmokhtari är gäst i Carina Bergfeldts pratprogram uppger hon att hennes pappa dog för många år sedan. Så, vad är egentligen Romina Pourmokhtaris politiska härstamning?
Romina Pourmokhtari har varit engagerad som politisk tjänsteman i Liberalerna i tre år. Under den tiden har hon varit ansvarig för kulturfrågor i Stockholmsregionen. Pourmokhtari valdes till ordförande för Liberala ungdomsförbundet 2019, även om hon sedan dess har hoppat av den posten.

Det nämndes att Romina Pourmokhtaris inkomst “hade femdubblats sedan hon blev minister” i Carina Bergfeldts talkshow. I vilken utsträckning återspeglar Romina Pourmokhtaris lön medellönen för en minister? Som minister tjänar du sedan 1 januari 2022 145 000 kronor i månaden. Romina Pourmokhtari, som också kommer att tjänstgöra som minister, kommer att få samma belopp varje månad.

Romina Pourmokhtari Föräldrar

Pourmokhtaris svar i en mängd olika frågor testas i den “Helt löjliga” valserien på Nyheter24. Frågan är vad hon tycker om den växande trenden med legalisering av cannabis? Här kan du läsa Romina Pourmokhtaris medverkan i Nyheter24:s Helt imrimligt. Romina Pourmokhtari har skrivit en bok Titeln på Pourmokhtaris bok översätts ungefär till “kycklingnuggets på krita” (2022). Så här lyder bokens beskrivning, enligt Adlibris :

“Kycklingklumpar på krita är Romina Pourmokhtaris memoarer om hennes uppväxtår i Sundbyberg och de somrar hon tillbringade i Iran, där hon utvecklade de principer och det politiska engagemanget som senare skulle definiera henne. Det är om socioekonomiska skillnader och utbildningsvägar, om sexism och rasism, om förort och utanförskap. Det här är en berättelse om politikens makt och vikten av att ta kontroll över sitt liv.”

När det kommer till en signifikant annan, har Romina Pourmokhtari en? Fredrik Holwaster, född 1992, och Romina Pourmokhtari har bott tillsammans i fem veckor. Framför allt har han utbildning i sjukgymnastik som en del av sin skolgång inom vård och socialt arbete. Om sitt personliga liv har Pourmokhtari varit tyst. Den svenska lagstiftaren Romina Pourmokhtari ([rmina prmxtr]) föddes den 12 november 1995 i Sundbybergs församling i Stockholms län (Liberalerna).

Hon har varit klimat- och miljöminister i Kristerssonförvaltningen sedan den 18 oktober 2022. Hon adjungerades i Liberalernas partistyrelse och var ordförande i Liberala ungdomsförbundet (LUF) 2019 till 2022. Utbildning, integration, feminism och kampen mot hedersdiskriminering är centrala i Pourmokhtaris politiska arbete. På föreningens konferens i Västers den 17 augusti 2019 besegrade Pourmokhtari Simona Mohamsson och valdes att efterträda Joar Forssell som ordförande.

2018 hade han tjänstgjort som organisationens första vice ordförande. Under sin ordförandeperiod förespråkade hon förändringar som att ersätta den obligatoriska militärtjänsten med en strikt professionell försvarsstyrka och att upprätthålla det liberala partiets öppna gränser när det gäller invandring. Den 14 september 2022 förklarade Pourmokhtari att hon kommer att avgå som förbundsordförande för Liberal Youth Assanslutning i samband med kongressen i november.

I riksdagsvalet i Sverige 2022 var Pourmokhtari riksdagskandidat för Liberalerna i Stockholms läns och Stockholms kommuns valkretsar. Hon rankades 6:a på båda listorna och valdes in. I valet fick hon 1 762 personröster. Hon presenterades för allmänheten som den nya regeringens klimat- och miljöminister den 18 oktober 2022. Då, 26 år gammal, skrev hon historia genom att bli Sveriges yngste minister.

Hon är också intresserad av RFSU , riksförbundet för sexualupplysning, där hon var ledamot i föreningens styrelse från juni 2021 till oktober 2022. 2022 kom Pourmokhtari ut med den självbiografiska romanen Kycklingnuggets på krita på Timbro förlag . Pourmokhtari har iranskt arv genom sin far, som flydde till Sverige som politisk exil. Den svenskfödda politikern Romina Pourmokhtari (svenskt uttal: )

Föddes den 12 november 1995 i Sundbybergs församling, Stockholms län ( Liberalerna ). ( Liberaler ). Regeringen Kristersson har haft henne på plats som klimat- och miljöminister sedan den 18 oktober 2022. Under sin tid som ordförande är Liberala Ungdomsförbundet (LUF) från och med 2019 adjungerad till Folkpartiets styrelse. Integrering i högre utbildning, feminism, eliminering av hedersbaserat våld och främjande av kvinnors rättigheter är några av Pourmokhtaris främsta politiska angelägenheter.

Pourmokhtari blev den första vicepresidenten för ungdomsrörelsen efter att ha blivit vald genom folkomröstning. förening 2018; den 17 augusti 2019, på kongressen i Västers, slog hon Simona Mohamadson till att bli ny president, efter Joar Forssell. Hennes administrations huvudsakliga fokus var att hitta alternativ till värnplikten, som hade blivit olaglig under hennes mandatperiod som president.

Romina Pourmokhtari Föräldrar
Romina Pourmokhtari Föräldrar

Leave a Comment

error: Innehållet är skyddat !!
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock